Gezond werken

Gezond werken is een samenwerking tussen werkgevers en hun werknemers met als bedoeling om de veiligheid op de werkvloer gezonder en veiliger te maken. Werken brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee. Het is uiteraard zaak de kans zo klein mogelijk te maken dat werknemers door hun werk een ongeval krijgen of arbeidsongeschikt worden. Door veilig en gezond werken.

 

Gezond werken en veiligheid zijn onze passie

Duurzame veiligheid en welzijn op het werk stap voor stap op een steeds hoger niveau te tillen, daar is veiligheidseigenaarschap voor nodig. Veiligheid en welzijn zijn onze passie. Wij denken en dromen over veiligheid. Wij doen en durven het nodige voor welzijn op het werk.

 

Veiligheidseigenaarschap

Veilig en gezond werken vastzetten in het DNA van uw bedrijf, integreren in de dagdagelijkse rol van elke medewerker is geen sincure.

Streven naar generatieve veiligheidscultuur vereist een stappenplan en wij kunnen u daar bij helpen. Van het ontwerp van uw veiligheidsbeleid, op maat van uw bedrijf, tot integratie en implementatie ervan, tot op de werkvloer.

  • Implementatie en verankering van een generatieve veiligheidscultuur
  • Missie en visie bepaling
  • Integratie van Veiligheid, Gezondheid en Milieu

Onze diensten

Samurai at Work heeft gedegen projectleiders die met de doelstellingen rond veiligheid aan de slag gaan. Door hun objectiviteit, eerlijkheid en directheid kunnen ze opgezet worden naar blauwe, groene en rode activiteiten: bepalen wat er precies nog nodig is op gebied van kennis, organisatie en gedrag. Een realistische benadering om te evolueren op de veiligheidscultuurladder met de nodige fun.

Implementatie en verankering van een generatieve veiligheidscultuur

In samenspraak met de klant wordt een gemotiveerd, betrokken en bekwame stuurgroep samengesteld . Het doel is om veiligheid te integreren in de core business  te genereren in de ganse hiërarchische lijn, als het ware veilig werken borgen in het bedrijf. Onderdelen van dergelijk projecten omvatten zowel

  • observatie
  • meting
  • sensibilisatie
  • implementatie op de werkvloer

Missie en visie bepaling:

Ontwerp/update, implementatie en verankering van een veiligheidsvisie op maat van het bedrijf. Hulp nodig bij het opvolgen van wettelijke verplichtingen, plannen en monitoren van veiligheid? Het is vaak droge materie, werk dat moet gebeuren. Welke procedures en regels zijn er nodig en hoe zorgen we dat ze praktisch bruikbaar zijn en echt een toegevoegde waarde leveren aan veilig en gezond werken? Samurai at Work kan u helpen bij het opvolgen van wettelijke verplichtingen, plannen en monitoren van veiligheid? Het is vaak droge materie, werk dat moet gebeuren. Welke procedures en regels zijn er nodig en hoe zorgen we dat ze praktisch bruikbaar zijn en echt een toegevoegde waarde leveren aan veilig en gezond werken?

Contact

Meer weten over gezond werken? Contacteer ons voor meer info bel: 00 32 3 205 16 90