Aanspreekcultuur veiligheid

Aanspreekcultuur veiligheid gezocht? Dan zit je hier goed !Samurai at Work helpt jouw bedrijf om een duurzame veiligheidscultuur te creëren. Dat doen we niet op basis van procedures, maar door het verhogen van veiligheidsgedrag en -cultuur

We bieden een totaalconcept, met consultancy, trainingen & coachings, met een wetenschappelijk gebaseerde en no-nonsense aanpak die door meer dan 10 jaar ervaring gerijpt is.

Aanspreekcultuur veiligheid is voor veel bedrijven een prioriteit

Veiligheid in een bedrijf is vandaag crucialer dan ooit. Een doorgedreven veiligheidscultuur en veilige werkomgeving leiden bovendien tot succesvolle organisaties. Maar hoe ver staat jouw organisatie daarin? En als je de theorie kent, in hoeverre lukt het dan om het ook effectief toe te passen? Werknnemers omzeilen dikwijls de veiligheidsprocedures omdat ze bijvoorbeeld te gemakzuchtig zijn of niet efficiënt genoeg. Omdat veiligheid op het werk zeer belangrijk is willen de meeste ondernemingen een betere aanspreekcultuur, op die manier kunnen werknemers constructief aangesproken worden op hun gedrag. Maar hoe krijg je je werknemers mee en veranker je de veiligheidscultuur in je bedrijf? Volg een opleding Aanspreekcultuur veiligheid  bij Samurai Academy en wij leren jullie hoe je een constructieve aanspreekcultuur kan opbouwen.

Samurai Academy

Samurai Academy biedt een alomvattende training waarin we je klaarstomen tot een ware samurai in veiligheidscultuur.
​​​​​​​Word in deze diepgaande training de expert die dient, beschermt en voortdurend streeft naar perfectie.

  • Creëer je eigen safety-case
  • Bouw een veiligheidsstrategie uit voor jouw bedrijf
  • Krijg inzicht in methodieken om veiligheid te meten
  • Leer werken met groepen
  • Word expert in 16 dagen, gespreid over 6 maanden

Onze densten

Wat kan  voor jouw bedrijf betekenen? Welke middelen kunnen we inzetten om samen te werken aan een duurzame veiligheidscultuur? Een cultuur waarin iedereen doordrongen is van het belang van veilig werken, waarin iedereen het evident vindt dat kwalitatief en efficiënt werken ook veilig werken is.

Coaching van uw medewerker

In opvolging van een training traject of in het kader van uw veiligheidscultuur project, coachen wij uw medewerker op de werkvloer. Als coach ondersteunen we het leerproces van uw medewerker, de coachee . We helpen bij het stellen van doelen en het behalen ervan. Bij het coachen worden geen nieuwe vaardigheden en/of kennis overgebracht. We gaan verkregen kennis en vaardigheden uit de opleiding/training toetsen aan de realiteit, vb observatie rondes, LMRA,  enz.

Uw leidinggevende als coach

Via onze opleiding veiligheidsleiderschap krijgen uw leidinggevende de nodige handvaten om zelf hun teamleden te coachen en veilig gedrag te stimuleren. Ook hier gaan onze Samurai met uw leidinggevende aan de slag en coachen we uw leidinggevende tot op de werkvloer.

Hulp nodig bij het opvolgen van wettelijke verplichtingen, plannen en monitoren van veiligheid? Het is vaak droge materie, werk dat moet gebeuren. Welke procedures en regels zijn er nodig en hoe zorgen we dat ze praktisch bruikbaar zijn en echt een toegevoegde waarde leveren aan veilig en gezond werken? Samurai at Work kan u helpen bij het opvolgen van wettelijke verplichtingen, plannen en monitoren van veiligheid? Het is vaak droge materie, werk dat moet gebeuren. Welke procedures en regels zijn er nodig en hoe zorgen we dat ze praktisch bruikbaar zijn en echt een toegevoegde waarde leveren aan veilig en gezond werken?

Contact

Meer info gewenst over Aanspreekcultuur veiligheid? Alles weten over de Samurai Academy? Schrijf je  gratis in voor een van onze infomomenten.

Tuinmeubelen